Welke 10 vragen stel je aan je videograaf?

Welke vragen moet je zeker stellen aan je videograaf?

Je hebt een videograaf geboekt voor je bruiloft. Superleuk! Tijdens het gesprek komen er zoveel zaken aan de orde. Ter voorbereiding is het altijd een goed idee om wat vragen voor te bereiden. Met dit lijstje help ik je een eindje op weg.

Bovendien geef ik direct mijn antwoord op deze vragen. Handig toch?

welkevragenvideograaf

1. Welke camera gebruik je en je waarom?

Ik gebruik een systeemcamera van Sony. Dit is de Sony Alpha 7S II.

Waarom ik voor deze camera heb gekozen? Hoewel deze camera feitelijk een fotocamera is, is deze uitermate geschikt voor videografie. De camera is handzaam. Daarnaast kan je met een fotocamera mooie beelden maken die met een traditionele camera niet mogelijk zijn. Denk dan aan scherpte/diepte ofwel onderwerp haarscherp en achtergrond wazig.

Een ander pluspunt van deze camera is dat deze camera ook uitstekende beelden maakt bij weinig licht. Hartstikke handig want zo hoef ik niet met lelijke lampen bij te lichten maar houden we de opnames puur natuur.

2.  Hoe zit het met geluid?

Ik werk met dasspeldmicrofoons zodat ik de woorden tijdens de geloften en speeches goed kan vastleggen. Ook heb ik altijd een back up geregeld met een simpele maar effectieve audiorecorder.

Verder werk ik met een shotgun microfoon die ook al die kleine momenten goed opneemt. Deze verwerk ik vervolgens in de langere documentaire film die je als optie bij mijn trouwpakketten kan bijboeken.

3.  Stel dat de camera stuk gaat. Heb je dan een back-up?

Ja, die heb ik. Ik heb een tweede Sony Alpha 7 die het werk feilloos kan overnemen. Ook heb ik voldoende accu’s in mijn tas en SD kaarten. Ik heb hiervoor zelfs speciaal een heel fancy heuptasje aangeschaft zodat ik deze altijd dichtbij me heb tijdens mijn werk.

4. Hoe lang duurt het voordat we onze trouwvideo ontvangen?

Binnen 2 weken ontvangen jullie al de trouwclip via een downloadlink en is de video te delen via Vimeo. Binnen 30  dagen ontvang je de USB stick met de video, volledige ceremonie en het bonusmateriaal. En dat is snel kan ik je vertellen maar oh zo fijn want je wilt zo snel mogelijk kunnen nagenieten.

5. Geef je ons aanwijzingen tijdens het filmen?

Zo min mogelijk. Tijdens jullie dag is het vooral belangrijk dat jullie je op je gemak voelen en dat je jezelf kan zijn. Zo krijg je de meest authentieke en pure beelden en dat is waar wij voor gaan. Tijdens de foto- en videoshoot zal ik hier en daar wel een aanwijzing geven maar altijd in overleg en op een manier dat jullie jezelf comfortabel voelen.

6. Is de videograaf gepast gekleed?

Mijn kleur tijdens  het filmen is zwart. Ik kies voor zwart omdat dit al het licht absorbeert en ik daardoor geen stoorzender ben op de geschoten beelden. Ik heb bedrijfskleding die netjes en subtiel zijn. Het doel is om namelijk zo min mogelijk op te vallen.

7. Hebben wij inspraak in de montage van de video?

Tijdens het kennismakingsgesprek neem ik met jullie door welke beelden jullie graag verwerkt zien in jullie video. Ik probeer jullie beter te leren kennen zodat ik mijn montage kan afstemmen op jullie wensen. Je helpt mij daarbij door bijvoorbeeld een inspiratiebord te maken op Pinterest of video’s van trouwvideo’s die je mooi vindt met me te delen.

De montage doe ik vervolgens naar mijn eigen inzicht met jullie wensen in mijn achterhoofd. Mochten jullie echt niet tevreden zijn dan is 1 re-edit inbegrepen in de prijs.

Op deze manier zijn al mijn trouwvideo’s uniek. Uiteraard wel altijd met de Milestone Movie signatuur.

8. Mogen wij ook het ruwe materiaal hebben?

Nee, bij mij in ieder geval niet. De reden? De bestanden zijn onwijs groot, de geluidskwaliteit is onvoldoende en de kleuren zien er niet uit. Ik maak alles helemaal prachtig in de montage en tijdens de kleurcorrecties. Het ruwe materiaal doet alleen maar afbreuk aan het eindproduct.

9. Welke kosten zijn niet inbegrepen in de pakketprijzen?

Dit is uiteraard afhankelijk van het pakket dat je kiest. Reiskosten boven de 50 km vanaf Goes worden bijvoorbeeld in rekening gebracht. Ik maak voor jullie een gepersonaliseerde offerte met alle kosten duidelijk uitgewerkt zodat er geen verrassingen zijn.

10. Hoe verloopt de samenwerking met een fotograaf

Ik neem zelf altijd voorafgaand aan de bruiloft contact op met de fotograaf. Daarin stem ik af wat de werkwijze is van de desbetreffende fotograaf en maken we alvast wat globale afspraken. Als het even kan spreek ik soms zelf persoonlijk af met de fotograaf zodat we op jullie dag goed van start kunnen gaan.

Nog meer vragen?

Heb je nog meer vragen of wil je meer weten over de bruidsfilms die ik maak? Neem dan contact met mij op. Of check mijn portfolio voor voorbeelden van mijn trouwfilms.

vragenvideograaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.