Wel of geen trouwbeloftes uitspreken op je bruiloft?

Twijfel jij ook zo erg? Moeten jij en je verloofde nu wel of geen trouwbeloftes naar elkaar uitspreken op je bruiloft? Het is ook niet niks. Voor het oog van al je dierbaren je aanstaande man of vrouw toespreken. En niet zomaar toespreken. Nee, je legt je ziel bloot en vertelt waarom zij of hij zoveel voor jou betekent en waarom je hem of haar eeuwige trouw beloofd.

Als je denkt, laat maar lekker zitten, dat is aan mij niet besteed. Lees dan toch even verder want misschien breng ik je nog op andere gedachten.

Bruidspaar trouwbeloftes

Trouwbeloftes maken de ceremonie persoonlijk

Wanneer je voor het uitspreken van trouwbeloftes kiest wordt je ceremonie een stuk persoonlijker. Natuurlijk kan de keuze van een ambtenaar of een speech van een dierbare hier ook aan bijdragen. Maar niets komt in de buurt van het elkaar vertellen waarom jij voor je aanstaande kiest.

Het maakt je ceremonie niet alleen persoonlijker voor jezelf maar ook voor je gasten. Zij krijgen een inkijkje in jullie prachtige liefdesverhaal en horen dingen die je wellicht anders nooit met elkaar bespreekt.

Want zeg nou zelf, wanneer was de laatste keer dat jij tijdens de familiebarbecue vertelde waarom je verloofde zo speciaal voor jou is? Precies! Dat doe je anders eigenlijk nooit.

Trouwbeloftes geven je een geluksgevoel

Hoewel niet wetenschappelijk bewezen ben ik een ervaringsdeskundige. Trouwbeloftes geven je een geluksgevoel. In een korte tijd hoor je namelijk als bruid of als bruidegom waarom jij zo belangrijk bent voor de ander. Waarom hij of zij met jou wil trouwen. Welke mooie herinneringen de ander aan jou en jullie relatie koestert en wat hij of zij verwacht van jullie toekomst.

Geloof me, er bestaat niet veel mooiers dan dat te mogen aanhoren van de meest belangrijke persoon in je leven.

Trouwbeloftes geven je meer beleving

Tijdens je bruiloft ben je met zoveel verschillende dingen bezig. Je kleding, je gasten, de locatie, de fotograaf, de videograaf en ga zo maar door. Je zou bijna vergeten waarvoor deze dag nou echt is bedoeld. Het gaat er natuurlijk om dat jij op deze dag je eeuwige trouw belooft aan je man of vrouw.

Door het uitspreken van trouwgeloftes dwing je jezelf om ten minste één moment op deze dag heel erg stil te staan bij het feit dat jij beloofd om voor altijd samen te blijven met de ander.

Trouwbeloftes zorgen voor een betere trouwvideo

Niet helemaal waarom je het zou moeten doen natuurlijk. Maar ik als videograaf wordt wel heel erg blij van mooie geloftes. Dat maakt je trouwvideo nog persoonlijker want als videograaf kan ik dan mooie details uit jullie verhaal toevoegen in de trouwvideo.

Kijk maar eens naar de video van Rick & Marije. De prachtige woorden van dit stel geven een extra dimensie aan de trouwvideo waardoor hij nog mooier wordt.

Trouwbeloftes zijn spannend

We kunnen er lang of kort over praten maar het uitspreken van trouwbeloftes is gewoon heel erg spannend. Sta jij liever niet al te veel in de belangstelling maar wil je wel graag je man of vrouw iets moois kwijt. Ik heb nog een paar mooie alternatieven waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. En die ook weer perfect te verwerken zijn in een bruidsvideo.

Doe het met zijn tweetjes

Spreek je trouwbeloftes naar elkaar uit wanneer jullie met z’n tweetje zijn. De fotoshoot is hier een perfect moment voor. Plan wat meer tijd in zodat je voldoende tijd hebt om mooie foto’s te maken maar ook om even met z’n tweetjes terug te trekken en jullie mooie beloftes te delen.

De fotograaf en videograaf zijn dan jullie enige getuigen en met hun erbij heb je een prachtig aandenken aan dit bijzondere moment.

Schrijf elkaar een brief

Schrijf de trouwbeloftes in een briefvorm en zorg ervoor dat deze brieven aan het begin van de dag bij je aanstaande zijn. Kies een moment waarop je de brief kan lezen of misschien zelfs voorlezen. Ik als videograaf vind het namelijk een prachtig intiem moment om vast te leggen. Het voorlezen van de brief kan dan ook prachtig verwerkt worden in jullie trouwfilm.

Bruidegom schrijft trouwbeloftes

Trouwbeloftes of niet, ga voor een bruidsvideograaf

Of je na het lezen van deze blog nu wel of niet kiest voor het uitspreken van een trouwbelofte. Ga in ieder geval voor een bruidsvideograaf. Want of je nu wel of geen beloftes uitspreekt. Een bruidsvideograaf maakt voor jou een onbetaalbaar aandenken aan jou prachtige dag.

Bij Milestone Movie kun je al voor een beperkt budget een video laten maken. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel mijn video’s in mijn portfolio of bekijk de prijzen voor het laten maken van een trouwvideo. En ik kom graag met je in contact.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.