Wanneer kan je het beste een newborn video laten maken?

Dit is de meest gestelde vraag van jonge ouders die een newborn video willen laten maken. Hoe oud moet mijn baby zijn om een newborn video te laten maken.

Newborn video vanaf 5 weken oud

Over het algemeen adviseer ik ouders om pas vanaf 5 weken na de geboorte een newborn shoot te doen. Dat geeft jullie de tijd om op het gemak aan elkaar te wennen en een fijne routine te ontwikkelen. Na 5 weken heeft je baby meestal al z’n eerste lachje laten zien en hoe mooi is dat om die te mogen vastleggen op bewegend beeld.

Baby lach

Perfecte leeftijd voor een newborn video

Ondertussen heb ik al heel wat baby’tjes mogen filmen en wat mij betreft is de perfecte leeftijd voor een newborn video 4 maanden. Je baby lacht dan niet alleen maar er is ook al echt interactie met papa en mama. Een stralende blik van je kindje als jij hem of haar uit bed haalt. Een lief lachje als je zachtjes zijn of haar hoofdje afdroogt na een badje. Of een klein handje die je vinger stevig vastpakt bij een voeding.

En hoewel het echte newborn er misschien al vanaf is. Als je een jaar verder bent en je de video bekijkt kan je je ook dan al niet meer voorstellen dat je zoontje of dochter ooit zo klein was. Bovendien kan op deze leeftijd je kindje al speeltjes vasthouden en grijpen naar dingen en voor bewegend beeld zijn juist die dingen wel heel erg leuk om vast te leggen.

Newborn video is geen newborn fotoshoot

Het is dan ook goed om te weten dat een newborn video niet hetzelfde is alls een newborn fotoshoot. Bij een newborn fotoshoot is het van belang om dit zo snel mogelijk na de geboorte van je kindje te doen. In de eerste paar weken van je baby’s leventje slaapt hij of zij nog heel veel. Handig dus als je ongestoord foto’s wilt maken. Bovendien kun je die pasgeboren wondertjes nog gemakkelijk in allerlei houdingen vouwen omdat ze nog zo gewend zijn om helemaal opgekruld te hebben gezeten in jouw buik.

Voor een newborn video is het juist leuk dat je baby meer doet dan alleen eten en slapen. Bovendien hoef je op deze manier ook niet te kiezen tussen een fotoshoot en een video. Het zijn echt twee totaal verschillenden dingen.

Mobiel baby box

Wat is een newborn video dan wel?

Bij een newborn video volg ik met m’n camera je baby en alle andere leden van je gezin in jullie dagelijkse routine. Het is dus een soort van lifestyle shoot of reportage waarbij ik jullie vastleg terwijl jullie de dagelijkse dingen doen. Een badje, een voeding, lekker knuffelen en ga zo maar door.

Ook vind ik het belangrijk om alle details zo goed mogelijk in beeld te brengen. Het geboortekaartje, de babykamer, speciale kleertjes van je kindje, cadeautjes die je hebt gekregen die waardevol zijn en zelfs foto’s laat ik in de video terugkomen.

Wat er precies allemaal in de video moet komen bepaal ik samen met jou. Jij geeft aan wat je belangrijk vindt dat in beeld komt en waar ik rekening mee moet houden en ik zorg ervoor dat dit op een vanzelfsprekende wijze onderdeel wordt van jullie film.

Wil je meer weten over een newborn video? Lees dan vooral mijn blog : Wat is een Milestone Movie Newborn 

Ik wil ook zo’n newborn video

Denk je na het lezen van deze blog: Ik wil ook zo’n newborn video? Of misschien ken je wel iemand die je daar een onwijs plezier mee doet. Neem dan snel contact met me op voor meer info. Of bekijk de newborn video’s in mijn portfolio . Hieronder in ieder geval al een van mijn favoriete newborn video’s. In deze video is hoofdrolspeelster Rosy bijna 4 maanden oud. Je zult zien, de perfecte leeftijd voor zo’n film.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.