Waarom je nooit je foto- of videoshoot midden op de dag moet plannen

Het is bijna onvermijdelijk, zeker bij een bruidshoot, dat de opnames midden op de dag plaatsvinden. Dat is eigenlijk heel erg zonde en in deze blog ga ik je vertellen waarom en wanneer je deze dan wel beter kunt plannen. 

Logisch een shoot tijdens het middaguur

Het feit dat er zoveel shoots plaatsvinden rond het middaguur is best logisch te verklaren. ’s Ochtends starten bruidsparen met de voorbereiding voor hun dag.  Met name bij de bruiden vergt de voorbereiding nogal wat tijd. Want ja niet alleen moet je je jurk aantrekken maar ook je make up en haar moeten tip top in orde zijn. Dan is het niet meer dan logisch dat pas tegen het einde van de ochtend deze voorbereidingen zijn afgerond.

De first look vindt dan meestal aan het einde van de ochtend plaats en het komt dan vrij vaak voor dat bruidsparen voordat het officiële gedeelte begint de foto- en videoshoot plannen  

Bruidspaar boeket

Waarom niet midden van de dag?

Vanuit een videograaf’s standpunt is het nooit echt een goed idee om een shoot te plannen midden op de dag. Zeker gezien de meeste bruidsparen trouwen in de zomermaanden geeft dit nogal wat uitdagingen met name wat betreft het licht. De zon staat tijdens de middag namelijk op zijn hoogste punt waardoor je 

  • Harde schaduwen krijgt
  • Mooie details mist
  • Harde contrasten krijgt
  • Kans hebt op overbelichte beelden

Een goede foto- of videograaf zullen ook zeker onder deze omstandigheden mooie beelden kunnen maken maar als het even kan, kun je beter je foto’s aan het begin van de dag of aan het einde van de dag maken. 

Hoe past dit in mijn planning?

Ik begrijp dat het natuurlijk niet zo eenvoudig is om al heel vroeg op de dag aan de shoot te beginnen. Of je moet al rond 5 uur in de make up en haar zitten maar dat is over het algemeen niet gebruikelijk. Maar hoe pas je dit dan wel logisch in, in je planning? 

After ceremony shoot

Wat dacht je van een shoot na de ceremonie? Je laat de ceremonie aan het begin van de middag plaatsvinden en daarna reserveer je wat tijd voor de foto’s. 

Zorg er dan wel voor dat je gasten in de tussentijd entertainend worden.  Een goede ceremoniemeester kan er op dat moment voor zorgen dat de gasten zich geen moment hoeven te vervelen.

(even off-topic, een goede ceremoniemeester is echt goud voor je dag. Lees in mijn blog: “Waarom elke ceremoniemeester een standbeeld verdient” meer over deze kanjers.)

Golden hour shoot

Ooit van golden hour gehoord? Of het magische uur? Dit is een term die in de fotografie en videografie vaak wordt gebruikt. Dit is de korte periode net na zonsopgang en net voor zonsondergang. Qua licht is dit echt fantastisch en dit zie je dan ook direct terug in de beelden. 

Een ideaal moment dus voor je shoot. Al reserveer je maar een kwartiertje van je dag rond dit moment om je even terug te trekken met je foto- en videograaf. Geloof me daar krijg je geen spijt van. 

Ik vertel je graag meer over de beste momenten voor het maken van de mooiste beelden zodat jij de beste en mooiste herinnering overhoudt aan jullie dag. Neem dus snel contact met me op en ik reken voor je uit wanneer op jouw dag golden hour plaatsvindt. En natuurlijk kom ik dat dan graag vastleggen met jou en je geliefde in een prachtige bruidsfilm. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.