Waarom een babyborrel de beste oplossing is voor je kraamperiode

Babyborrel of kraambezoek?

Ik realiseer me dat met schrijven van deze blog ik me op glad ijs begeef. Sommige papa’s en mama’s vinden kraambezoek hartstikke fijn en moeten niet denken aan een babyborrel. Maar zelf ben ik ‘Team Babyborrel’ en je leest hier waarom.

Je leven staat op z’n kop

Negen maanden lang leef je er naartoe en dan heb je opeens een klein, hulpeloos bundeltje in je armen en staat heel je wereld op z’n kop. Gun jezelf de tijd om aan de nieuwe gezinssituatie te wennen zonder dat de deur wordt platgelopen met visite die jullie wondertje wil komen bewonderen.

Je valt in herhaling

Natuurlijk ben je helemaal vol van alle nieuwe indrukken en wil je dit graag delen met iedereen. Maar na de 25e keer je bevallingsverhaal te vertellen gaat de geur en kleur er toch wat vanaf.

Iedereen wil je baby vasthouden

Ik vind het altijd reuzeknap als ouders duidelijk hun grenzen durven aan te geven en hun baby lekker bij zichzelf houden. Maar laten we eerlijk zijn. 9 van de 10 keer kom je in de situatie terecht dat je die kleine toch weer afgeeft aan een verre tante of bemoeizuchtige collega. En dan geven ze je kindje ook niet terug en dat brengt me dan direct bij het volgende probleem.

Je kraambezoek blijft hangen

Gezellig hoor. Je hebt elkaar maanden niet gezien en nadat de beschuit met muisjes op zijn wordt er toch gehint naar wat sterkers en hup daar zit je aan de wijn. Of in het slechtste geval, je bezoek zit aan de wijn en jij zit aan een spaatje (denk borstvoeding enz). En jahoor, terwijl jij de uren aftelt die je nog kunt slapen voor de nachtvoeding neemt de visite er nog eentje.

Je baby is van slag

Van bovenstaande punten raak je zelf toch helemaal van slag? Laat staan je pasgeboren baby. Want oh wat is je kindje zoet en slaapt ie zo braaf. Als de visite weg is zit jij met de gebakken peren. Baby overstuur van teveel prikkels en vreemde handen, papa en mama van slag, weg roze wolk.

De oplossing

Organiseer een babyborrel en je hebt van bovenstaand geen last. Je naaste familie en vrienden komen sowieso wel op bezoek maar als het goed is geef je daar ook makkelijker je grenzen aan. En voor de rest van de bewonderaars is een babyborrel de ideale oplossing.

Newborn Video op je babyborrel

En wat is er nu mooier om op je babyborrel een prachtige newborn video te laten zien van jullie prachtige gezin? Je geeft je gasten een kijkje in jullie dagelijkse routine met jullie wondertje. Ze kunnen de babykamer zien als deze schoon en opgeruimd is. Mama en papa zien er op hun voordeligst uit en uiteraard is jullie prachtige kindje de ster van de video. Lijkt dat je wat? Check snel mijn tarieven en beschikbaarheid.

Team babyborrel of Team kraambezoek

En ben je al geswitcht van team? Wat je ook doet. Kies voor jezelf en voor je gezin en niet voor wat je denkt dat van je wordt verwacht. Het gaat om jou en je baby en waar jullie je het prettigst bij voelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.