Hoe organiseer je een onvergetelijk vrijgezellenfeest?

Zeg je bruiloft dan zeg je vrijgezellenfeest

Een vrijgezellenfeest hoort er nu eenmaal bij. In deze blog hoop ik je wat op weg te helpen met het organiseren van een onvergetelijk vrijgezellenfeest voor de bride-to-be. Zodat deze dag net zo onvergetelijk voor de bruid wordt als haar trouwdag.

vrijgezellenfeest

Ken je bruid

Voor de ene bruid kan het niet gek genoeg. Shots, strippers, gekke kostuums en een knalroze limo en de andere bruid houdt van een wat meer ingetogen feest. Maar ken je bruid.

Pols van te voren al eens bij je bruid hoe haar ideale vrijgezellenfeest eruit zou zien en wat absolute no-go’s zijn.

Bepaal een budget

Alles is mogelijk in de wereld van trouwen. Zolang je maar over een goed gevulde portemonnee beschikt. Voor je dus in al je enthousiasme een vrijgezellenweekend organiseert compleet met spa-bezoek en champagne-ontbijt, is het een idee om van te voren na te denken wat je ongeveer uit wilt geven.

Het is bovendien ook handig om te informeren naar de andere deelnemers en hun budget.

Liggen de budgetten erg veel uit elkaar? Probeer dan je dag op te knippen in verschillende delen zodat deelnemers eerder kunnen weggaan of later kunnen deelnemen.

Of overleg met de bruid of zij het goed vindt dat in plaats van een duur cadeau voor de bruiloft, een deelneemster het geld besteed aan het vrijgezellenfeest.

Kies een thema

Een thema is altijd een goed idee. Dit is namelijk de kapstok voor het hele feest. Kies een thema wat bij je bruid past. Bijvoorbeeld een Tropical Beach Bachelorette, American Cowgirls, Breakfast at Tiffany’s, Moulin Rouge.

Schakel hulp in

Batman heeft Robin dus waarom zou jij geen sidekick inschakelen? Door de dag samen met een ander te organiseren kun je taken verdelen zodat je zelf ook kunt genieten van het feest. Bovendien is het ook veel gezelliger om zo’n feest samen te organiseren. De voorpret is toch veel leuker om met iemand anders te delen.

Pas op voor teveel meningen

Natuurlijk is het lief en attent als je zoveel mogelijk aan ieders wensen tegemoet kan komen maar pas op voor teveel meningen. Vanaf het moment dat je alle deelnemers gaat betrekken met teveel details en keuzes verzand je in oneindige discussies.

Houd altijd de wensen van de bruid in je achterhoofd. Het gaat om haar en dat het feest bij haar past.

Wil je toch alle deelnemers mee laten stemmen in de invulling van de dag. Bedenk dan 2 of maximaal 3 scenario’s en vraag iedereen te stemmen.

Leer elkaar beter kennen

Naast dat de bruid in het zonnetje wordt gezet is een vrijgezellenfeest ook de ultieme kans om de belangrijke personen in het leven van de bruid beter te leren kennen.

Gebruik deze dag dan om de andere deelnemers beter te leren kennen zodat op de trouwdag het ijs al lang en breed gebroken is.

Verzin een leuk spelletje waarbij je elkaar in korte tijd beter kan leren kennen. Stel elkaar vragen als : Waar kun je mij ‘s nachts voor wakker maken? Of Wat zou je doen met een miljoen? Of geef elkaar onmogelijke dilemma’s zoals : Grappig of romantisch? Vliegen of onzichtbaar zijn? En waarom?

Haal herinneringen op

Wat is er nu leuker om samen met de bruid herinneringen op te halen van vroeger. Op haar laatste dag in het vrije leven is het natuurlijk prachtig om terug te kijken op haar “wilde jaren”.

Maak een memory box en vraag alle deelnemers oude foto’s aan te leveren. Achter elke foto schuilt een verhaal. En ook weer een uitstekende manier om de andere deelnemers beter te leren kennen.

Maak een playlist met jullie favoriete liedjes en ga terug in de tijd. Dit wordt geheid een succes.

Maak veel foto’s

Hoe leuk is het om op de bruiloft als cadeau een fotoboek te kunnen geven met de hoogtepunten van de bruid’s vrijgezellenfeest? Vraag aan een van deelnemers om foto’s te maken want in alle gezelligheid wordt dit vaak vergeten.

Huur een videograaf

Wil je de herinnering nog wat tastbaarder maken? Huur mij als videograaf in voor een paar uur en laat jullie gezellige dag professioneel vastleggen. Zo mocht ik eerder een vrijgezellenfeest vastleggen met als thema Tropical Beach Bachelorette. Check de video van dit gezellige feest hieronder.

Wil je meer weten over een videograaf op jouw feest. Stuur me dan een bericht via het contactformulier of bekijk de video die ik mocht maken van een vrijgezellenfeest.

https://vimeo.com/257266610
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.