Milestone Movie | Trouwvideo | Tom & Mieke

Trouwvideo in België

In deze blog lees je alles over de prachtige bruiloft van Tom & Mieke. Geen zin of tijd om alles te lezen? Onderaan dit bericht vind je de trouwvideo met alle highlights van deze prachtige dag. Een beeld zegt uiteindelijk meer dan duizend woorden.

Eerste bruiloft van het seizoen

Voor de eerste bruiloft van het nieuwe seizoen reisde ik af naar het prachtige Ravels in België. Een aantal weken voor de bruiloft was ik al bij het aanstaande bruidspaar thuis geweest om de dag door te nemen en de locaties te bekijken. Want niet alleen trouwen Tom & Mieke in dit prachtig stukje België. Beiden zijn in de omgeving opgegroeid.

Een goed begin van de dag

Want ik start mijn dag met een vers ontbijt in de prachtige bed&breakfast Nachteneel waar ik de nacht heb doorgebracht.  (Aanrader voor iedereen die een nachtje in een prachtige omgeving wil logeren.) Ik wilde mezelf filestress besparen en goed uitgerust kunnen starten aan het nieuwe trouwseizoen. Na het lekkere ontbijt ben ik dan ook binnen 10 minuutjes bij het huis van het bruidspaar waar de voorbereidingen inmiddels in volle gang zijn.

Beauty shots

Beneden is bruidegom Tom zich aan het voorbereiden en boven vind ik Mieke. Om haar heen dartelen haar lieve dochters Renske en Sietske. Er hangt een uitgelaten sfeer met toch wel een vleugje spanning want vandaag gaat het dan echt gebeuren.

Als Mieke’s haar mooi is opgestoken door een lieve vriendin zijn de meisjes aan de buurt en wordt Mieke ondertussen opgemaakt. Ik heb de tijd om prachtige beauty shots te maken en omdat de bruidegom beneden zich klaarmaakt heb ik ook voldoende tijd om zijn voorbereidingen vast te leggen.

Terwijl Mieke haar jurk aantrekt met hulp van haar mama en oma arriveren de daggasten. Iedereen ziet er prachtig uit. De dresscode is felle, zomerse kleuren en de gasten hebben hun best gedaan.

First look

Tom & Mieke hebben een waanzinnig huis met een fantastische trap. Eerder was ik al los gegaan met de trouwjurk maar een shot van de bruid die de trap afdaalt mag echt niet ontbreken. Mieke ziet er prachtig uit in haar mooie witte jurk met een prachtig lijfje van kant, een open rug en een soepele rok van tule.

Buiten staan Tom en de meisjes al bij de voordeur. Het is tijd voor de first look! Onder luid gejoel wordt de bruid ontvangen.

We gaan trouwen

Na een drankje stappen het bruidspaar, de familie en vrienden in een grote huifkar die hun naar het stadhuis in Weelde brengt. Daar zal eerst het burgerlijk huwelijk plaatsvinden. Het bruidspaar wordt bij het stadhuis opgewacht door de klas van Renske en Sietske met bellenblazen. Een superschattig gezicht. Na het officiële gedeelte biedt de gemeente het bruidspaar en hun gasten nog een drankje aan in de hal van het stadhuis. Heel erg attent. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren.

Kerkelijk huwelijk

Onder genot van een hapje en een drankje vertrekt het gezelschap na de receptie in de huifkar naar de volgende locatie. De kerk in Poppel. Het dorp waar onze bruid vandaan komt.

Ook voor mij is er uitstekend gezorgd. Ik krijg een heerlijk lunchpakket met lekkere vers belegde broodjes zodat ik weer kan opladen voor toch wel één van de hoogtepunten van deze dag. Het kerkelijk huwelijk.

Het wordt een prachtige, emotionele ceremonie met live muziek, gastsprekers en persoonlijke geloftes. Geloof me, ook ik als videograaf houd het op zulke momenten niet droog.

Op zulke momenten ben ik zo blij dat ik dit werk mag doen. Mieke’s mama die als gastpredikant een ontroerend verhaal brengt, de getuigen die stuk voor stuk een mooie persoonlijke boodschap hebben voorbereid voor het bruidspaar en natuurlijk de geloftes van het bruidspaar zelf. Met een trouwvideo kun je al deze momenten nog eens rustig terug bekijken want Tom & Mieke kozen niet alleen voor een highlight clip maar ook voor een uitgebreide trouwdocumentaire. In zo’n documentaire is er meer tijd om bij alle hoogtepunten stil te staan. Heel erg waardevol dus.

Er gebeurd namelijk ook zoveel op een dag, dat kun je nooit allemaal onthouden. Of zelfs zien. Het moment dat je pa ook een traantje wegpinkt als jij je geloftes voorleest of je dochters die een grapje uithalen. Tijdens zo’n ceremonie sta ik op scherp om al deze momenten vast te leggen.

Loveshoot

Na de ceremonie vertrekken de gasten terug naar het huis van Tom & Mieke en ga ik samen met de fotograaf, het bruidspaar en de meisjes op weg voor de loveshoot. Ook de ceremoniemeester gaat mee om een oogje in het zeil te houden.

Een tip voor andere bruidsparen, zeker bij love shoots met kinderen is het handig om een andere volwassene mee te nemen die de kindjes wat kan bezig houden als jullie zelf als bruidspaar op de foto gaan. En dat doet deze ceremoniemeester super. Een goede ceremoniemeester verdient echt een standbeeld maar daarover lees meer je in een andere blog van me.

Terug naar de loveshoot. Had ik al geschreven dat het een prachtige omgeving is waar het bruidspaar woont? Zelfs al regent het, we maken echt prachtige plaatjes. En wat zijn ons bruidspaar bikkels. In de regen en wind poseren ze alsof het niets is en ook de kindjes doen supergoed mee.

Even bijkomen

Na de shoot kan het bruidspaar even bijkomen in hun eigen huis waar de gasten al op hun wachten. Terwijl de bruidsschoenen worden droog geföhnd kan het bruidspaar opwarmen en bijpraten met hun gasten. Met als klap op de vuurpijl een optreden van hun meisjes, speciaal voorbereid voor deze dag.

Kioskafe Poppel

Als de avond valt vertrekt het hele gezelschap richting het Kioskafe te Poppel. Toen ik de naam hoorde dacht ik, goh een café, wat zou dat zijn? Wat dacht ik verkeerd. Kijk maar eens op de website. Dit is echt een fantastische locatie voor feesten, en in het bijzonder trouwfeesten. De zaal en tuin waren prachtig gestyled en terwijl de gasten binnen druppelen wordt de sfeer alleen maar beter en beter.

Een heuse foodtruck voorziet iedereen van heerlijke frietjes en de sweet table met alle verschillende taarten zorgt ervoor dat iedereen een goede bodem kan leggen voor het feest.

De vrienden van Tom & Mieke hebben nog een hilarische videocompilatie gemaakt en na een romantische openingsdans barst het feest echt los. Met mijn camera waag ik ook nog een poging op de dansvloer. De leukste shots krijg je als je middenin het feestgedruis staat en stiekem vind ik het ook wel heel leuk om ook even los te gaan na zo’n enerverende dag. Een win-win dus 😉

En terwijl ik mijn camera inpak en mijn auto weer vol laad om richting huis te gaan, gaat het trouwfeest van Mieke & Tom nog lekker door.

Lieve Tom & Mieke

Bedankt dat ik bij jullie prachtige dag aanwezig mocht zijn om al deze mooie momenten vast te leggen. Jullie, jullie lieve kinderen en familie en vrienden vond ik hartverwarmend. Ik wens jullie dan alle geluk van de wereld toe en ik hoop dat jullie met de video jullie dag keer op keer opnieuw kunnen beleven.

Ook een trouwvideo?

Milestone Movie maakt deze voor jou. Met veel liefde en passie leg ik jullie dag vast op beeld. Voor elk budget heb ik een passend pakket. Neem dus snel contact met me op voor beschikbaarheid. Ik ben er graag bij.

Liefs Joyce

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.