Milestone Movie | Trouwvideo | Rick & Marije

Rick & Marije’s bruiloft op film

In deze blog lees je alles over de bijzondere bruiloft van Rick & Marije. Geen zin of tijd om alles te lezen? Onderaan dit bericht vind je de trouwvideo met alle highlights van deze prachtige dag. Een beeld zegt uiteindelijk meer dan duizend woorden.

Bijzonder stel

In het najaar van 2018 leerde ik Rick & Marije voor het eerst kennen en wat is het een bijzonder stel. Af en toe maak je het mee dat je mensen tegenkomt waarmee je direct een bijzondere klik voelt en dat was bij de twee lieve mensen ook het geval. Ik telde dan ook de dagen af dat ik de bruiloft mocht vastleggen van dit bruidspaar.

Vroeg uit de veren

Op 21 juni 2019 was het dan eindelijk zover en belde ik al rond de klok van 7 uur aan, bij het huis van Rick & Marije. Gelukkig is het op de langste dag van het jaar helemaal geen straf om vroeg te beginnen. De zon scheen al volop en de temperatuur was al heel aangenaam.

Binnen trof ik enkel nog het bruidspaar aan. Uniek want dikwijls kom ik bij een locatie aan en is er al een visagiste volop in de weer of is de familie al aanwezig. Maar nu had ik het bruidspaar even helemaal voor mij alleen.

DIY Bruiloft

Bij een bijzonder stel hoort ook een bijzondere bruiloft. En hoewel DIY een echte trend is van nu heeft dit bruidspaar de DIY-bruiloft echt naar een nieuw niveau getild. Werkelijk alles is door deze bruid zelf bedacht en gemaakt. Met uiteraard wat (morele) steun van haar bruidegom.

Als videograaf een feest om te mogen vastleggen. De uitnodiging van dit bruidspaar was al een lust voor het oog en het thema van de uitnodiging trof ik in alle kleine details aan. Van de zelfbedachte corsages tot aan de zelfontworpen bierviltjes. Alles klopte.

DIY Bruidsmake up

Ik schreef al dat DIY naar een nieuw niveau werd getild door dit bruidspaar en het gaat maar door. Deze bruid koos er namelijk voor om ook haar make up zelf te doen. Ze had wel het een en ander uitgeprobeerd maar kwam tot de conclusie dat ze het eigenlijk liever zelf wilde doen. En waarom ook niet? Het past in ieder geval helemaal bij het thema van de bruiloft.

En ondanks dat er wat gezonde spanning bij deze bruid was, ging het aanbrengen van de make up vlekkeloos en zat haar eyeliner er superstrak op. (Ik kan het weten want ik zat er bovenop met mijn camera ;-))

Bride squad

Het eerste uurtje van de dag had ik dit bruidspaar even helemaal voor mezelf maar het duurde niet lang of de bride (&groom) squad arriveerden. Ook de haarstylist Marie-Louise van MLoW Hairstyling en fotograaf José van Josegrafie kwamen rond de klok van 8 binnen.

Over mensen gesproken waar je direct een klik mee hebt. Wat is José een fijne dame om mee samen te werken. Ik volgde haar werk al een tijdje en had een aantal weken daarvoor zelf voor José’s camera gestaan met mijn gezin. Ik wist dus al dat het een hele lieve vrouw was met een waanzinnige portfolio. Maar ook om samen te werken was het echt een feest.  We waren een echt team met als doel de mooiste beelden van dit bruidspaar te maken.

First Look

Over mooie beelden gesproken. Na het arriveren van de familie gingen de voorbereidingen in een sneltreinvaart door. De bruid mag eindelijk haar bruidsjurk aantrekken, een prachtige japon van Verliefd Bruidscouture En de bruidegom mag zijn mooie pak aantrekken van Suit Supply. Zodra de sluier goed vastzit in de haren van de bruid is het alweer tijd voor de first look.

Elke first look is weer anders. Sommige bruidsparen gaan voor ‘the good old’ aanbellen aan de deur (ikzelf ook bij mijn eigen bruiloft), anderen kiezen voor een first look tijdens de ceremonie (op z’n Amerikaans) maar dit bruidspaar koos voor het tikje op de schouder.

Voor mij als videograaf een hele fijne keuze omdat je dan een klein beetje invloed hebt op het hoe en waar. Zo kun je als videograaf de beste beelden te  maken.

Loveshoot

Na de first look stapte dit bruidspaar in de oldtimer van de vader van Rick en gingen we op pad naar het Abdij in Middelburg. Een prachtige plek waar we hele mooie en romantische beelden konden maken.

Dit bruidspaar had al een loveshoot gedaan bij José en dat merk je direct. Ze wisten wat ze konden verwachten en hadden aan een kleine aanwijzing al genoeg. Erg fijn want een ontspannen bruidspaar zorgt voor de mooiste plaatjes.

Kleine tip dus voor bruidsparen to be. Plan een loveshoot met je foto- en of videograaf. Niet alleen heb je al fantastische beelden die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor je uitnodiging. Je bent al bekend met de werkwijze van je foto- of videograaf en je weet al een beetje wat je kunt verwachten.

Schoolceremonie

Na de loveshoot reden we snel door naar Zoutelande waar de ceremoniemeester Suzanne van der Sluijs van metSuus ons al opwachtte.  Ondanks dat het bruidspaar heel veel zelf heeft geregeld, hebben ze voor de bruiloft professionele hulp ingeschakeld van een wedding planner. Een heel goed idee want zo hoef je als bruidspaar geen vrienden of familie hiermee te belasten en je hebt iemand met heel veel ervaring om je te helpen. En als je als bruidspaar denkt dat het heel duur is neem dan zeker contact op met Suus want ook voor bruidsparen met een beperkt budget kan zij wat voor je betekenen.

Dat even tussendoor want we waren gebleven in Zoutelande. Rick & Marije werken beiden in het onderwijs en voor de gelegenheid had de school waar Marije werkt een speciale schoolceremonie georganiseerd. Het schoolplein was omgetoverd tot trouwlocatie en alle kinderen waren uitgenodigd om deelgenoot te zijn van dit bijzondere moment.

De kinderen hadden samen met de juffen en meesters van alles voorbereid. Van liedjes tot hele kunstwerken. Dit bruidspaar werd flink in de watten gelegd. Na de ceremonie namen we nog een kijkje in de klas van Juf Marije en kreeg het bruidspaar nog meer cadeautjes. Een goed begin van de hun trouwdag.

Kapel van Hoogelande

Na een heerlijke lunch met het bruidspaar gingen we over tot het officiële gedeelte van de dag. De echte ceremonie zou plaatsvinden in de Kapel van Hoogelande. Het bruidspaar had aan een vriend van de familie gevraagd om de ceremonie te begeleiden en dat deed hij werkelijk fantastisch.

Het werd een hele sfeervolle, persoonlijke en emotionele ceremonie met eigen geloftes van het bruidspaar en speeches van de ouders. Volgens traditie gaf het bruidspaar elkaar ook een ring. Extra bijzonder is dat het bruidspaar deze ringen zelf heeft ontworpen en heeft laten maken in de edelsmederij (Harry Hutjens Edelsmederij uit Goes) van Rick’s ouders.

Taarten van de Juf

In de tuin van de kapel is er na de ceremonie gelegenheid tot het feliciteren van het bruidspaar en is er tijd voor taart. Niet zomaar één taart maar een hele tafel vol met heerlijke taarten. En hoe toepasselijk. De taarten komen van de Juf uit Middelburg.

De sfeer is ontspannen en het duurt even voordat het hele gezelschap in de auto zit om naar de feestlocatie te rijden. .

Feest in de tuin

De feestlocatie is niet zomaar een locatie maar is het ouderlijk huis van bruid Marije. Haar ouders wonen in een prachtig huis met een misschien wel nog mooiere tuin. Een ideale locatie om de avondgasten te ontvangen en helemaal passend bij dit bruidspaar.

Terwijl de gasten het zichzelf gemakkelijk maken in de tuin, stelen fotograaf José en ik het bruidspaar nog even om wat mooie beelden te maken. De spanning is er nu helemaal vanaf en dat zie je direct terug op video.

Ondertussen arriveert de Goese Snackwagen om alle gasten te voorzien van wat lekkers. Tijd voor mij om nog wat laatste sfeerbeelden te maken en mijn spullen in te pakken. Ik laat het bruidspaar achter met hun gasten. Zij genieten nog lekker na op deze langste dag van het jaar.

Lieve Rick & Marije

Ik heb het al eerder opgeschreven maar ik zeg het nog maar eens. Jullie zijn echt een bijzonder paar. Ik ben heel erg blij dat jullie mij hebben gevraagd om jullie bruiloft vast te leggen. Het was voor mij ook een hele speciale en emotionele dag en ik heb daarna met veel plezier gewerkt aan het maken van jullie film. En ik ben nog niet klaar want ook jullie uitgebreide trouwdocu staat nog op de planning.

Ik wens jullie alle goeds voor de toekomst toe. Heel veel geluk en liefde met elkaar en al jullie dierbaren. Ik hoop dat jullie met de trouwvideo nog vaak jullie mooie dag kunnen herbeleven.

Ook een trouwvideo?

Milestone Movie maakt deze voor jou. Met veel liefde en passie leg ik jullie dag vast op beeld. Voor elk budget heb ik een passend pakket. Neem dus snel contact met me op voor beschikbaarheid. Ik ben er graag bij.

Liefs Joyce

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.