5 tradities die op jouw bruiloft niet mogen ontbreken

Tegenwoordig trouwt iedereen op z’n eigen manier en dat is maar goed ook. Toch zijn er een aantal tradities die al jarenlang gebruikelijk zijn en die ook op jouw dag niet mogen ontbreken. Bovendien zijn dit voor mij als bruiloft videograaf ook prachtige momenten om vast te leggen in jullie bruidsfilm.

1. First look

Het schijnt ongeluk te brengen als de bruidegom de bruidsjurk al voor de huwelijksdag te zien krijgt. Of het echt waar is, is lastig te bewijzen. Wat ik wel weet is dat zo’n first look op een trouwdag onbetaalbaar is. De eerste keer dat de bruidegom zijn bruid ziet in een prachtige jurk met alles er op en eraan is een van de mooiste momenten van de dag.

de first look van bruidspaar op bruidsfilm

2. Het weggeven van de bruid

Het is eigenlijk iets Amerikaans. Een dierbare die de bruid naar het altaar brengt maar gelukkig is deze traditie ook overgewaaid naar deze kant van de oceaan. En dan die overdracht. Het zorgt voor emotionele, grappige en liefdevolle situaties die je nooit zult vergeten.

3. Persoonlijke geloftes

Niet elk bruidspaar vindt het even eenvoudig om voor een grote groep mensen zijn of haar meest intieme gedachtes over de ander te delen. Maar als je het aandurft voegt het zo veel toe aan je dag. En vindt je het toch too much. Je kunt het ook voor de ceremonie doen, gewoon met z’n tweetjes (en het liefst mij als videograaf erbij). Of schrijf het aan elkaar op in een brief die je allebei (voor)leest op die dag.

4. Speech

Een speech van je getuige, je broer, je zus, je beste vriend of vriendin is ook zo’n prachtige traditie die niet mag ontbreken. Het komt namelijk niet zo vaak voor dat anderen iets speciaals over jou zeggen. En wat is nu een betere gelegenheid dan jouw trouwdag. Gewoon bij de koffie is ook zo gek.

5. Openingsdans

Bruiden zijn meestal wel te porren voor een openingsdans maar de heren vinden het vaak toch wel een ding. Trek elkaar toch over de streep want zo’n openingsdans is toch wel heel erg speciaal. En kun je niet dansen? Neem dan wat danslessen voor jullie dag zodat je zelfverzekerd op de dansvloer staat.

openingsdans van bruiloft vastgelegd op video

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.