5 dingen waarmee je rekening moet houden als je een trouwfotolocatie kiest

Onmisbaar onderdeel op je trouwdag zijn een foto- en videoshoot

Als videograaf vind ik dit een van de leukste onderdelen van de dag. Je hebt echt even quality time met het bruidspaar. En ook voor het bruidspaar is het een van de weinige momenten van de dag waarop ze even een moment voor z’n tweeën hebben. De rest van de dag wordt je toch wat geleefd dus zorg ervoor dat je voldoende tijd inplant voor dit moment.

Maar welke locaties zijn geschikt? Hieronder 5 punten waarmee je rekening kunt houden bij het plannen van dit moment.

1. Reisafstand

Houd in ieder geval rekening met de reisafstand. Als je slechts een uur de tijd hebt voor je foto’s is het niet handig als je twintig minuten moet rijden. Plan daarom voldoende tijd in en vergeet je reistijd zeker niet.

2. Welke dag?

Op welke dag trouwen jullie? Trouw je op een zomerse dag in het weekend en je wilt foto’s maken op het strand? Houd er dan rekening mee dat het weleens erg druk kan zijn.

3. Welk tijdstip?

Natuurlijk is ook het tijdstip van belang. Als foto- en videograaf vinden we dit erg fijn om van te voren te weten omdat het licht op elk tijdstip van de dag anders is. En kies je ervoor om foto’s te maken terwijl je gasten er al zijn. Dan is het goed om na te denken hoe de gasten geëntertaind blijven als jullie als bruidspaar je even terugtrekt.

4. Het weer

Buiten is altijd erg fijn om mooie foto’s te maken. Maar zeker als je in Nederland trouwt kan het weer nogal eens roet in het eten gooien. Het is daarom altijd handig om een back up te hebben voor slecht weer.

5. Toegankelijkheid

Hoe eenvoudig is het om bij de locatie te komen? Moet je entree betalen? Ook handig om van te voren even te checken zodat je op de dag zelf niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag je foto- of videograaf om tips

Zij hebben ervaring zat met handige tijdstippen, locaties en weersomstandigheden. Betrek dan ook zeker je foto- en videograaf in je overwegingen. Zij helpen je graag op weg zodat jij unieke en mooie foto’s krijgt op jouw speciale dag. Milestone Movie kan je uiteraard ook met deze vragen helpen. Neem nu dus snel contact met me op en we gaan op zoek naar de beste locaties voor jullie trouwfilm.

Unieke locaties

Zoek je nog inspiratie voor unieke locaties voor je shoot? Check dan zeker even mijn andere blog: 6 unieke trouwfoto- en videolocaties die je niet wilt missen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.