11 manieren om kinderen bezig te houden op je bruiloft

Sommige bruidsparen kiezen heel stellig om geen kinderen uit te nodigen op hun bruiloft. Maar vaker niet dan wel lopen er altijd wel een paar kinderen rond. Zeker als het bruidspaar zelf al kindjes hebben dan horen deze er natuurlijk gewoon bij.

Of het nu gaat om jonge of al wat oudere kinderen. Ook deze gasten wil je een leuke dag bezorgen zodat iedereen het naar zijn zin heeft op jullie mooie dag.

Maar hoe pak je dat nu aan? Je hebt namelijk tal van leuke dingen om kinderen, jong en oud, te entertainen op een bruiloft. Ik heb de # leukste voor je op een rij gezet.

1. Speelhoek 

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar deze wordt echt nog wel eens vergeten en hoeft niet veel geld te kosten.  Maak een mooie speelhoek voor de kinderen waar ze zich kunnen uitleven met kleurpotloden, lego, barbies, auto’s noem maar op. Heb je zelf geen speelgoed beschikbaar of wil je het mooie speelgoed van je kinderen liever niet uitlenen. Bij de plaatselijke speel-o-theek, leen je voor een paar euro’s de leukste dingen. Bij goedkope winkels als de Action of de Hema kun je kleurpotloden en papier in het groot inslaan.

2. Kindertafel 

Heb jij een uitgebreid diner gepland voor jouw bruiloft? Misschien is het een idee om dan een aparte kindertafel te maken. Om het helemaal af te maken kun je deze tafel ook een aangepast menu voorschotelen. En misschien in plaats van 5 gangen beperken tot een hoofdgerecht met frietjes, pannenkoeken en af te sluiten met een ijsje.

Kindertafel bruiloft

3. Zelf het eten maken

En als we het dan toch over eten hebben. Hoe leuk is het als de kinderen zelf hun dessert mogen maken. Versieren van pannenkoeken, cupcakes versieren, ijsjes tappen. Succes gegarandeerd! Maar ook een buffet is voor kinderen ideaal met wat kinderopties zoals kleine snacks en frietjes. De kinderen kunnen zelf opscheppen wat ze willen eten en er zit voor ieder wat wils tussen.

4. Snoeptafel

Om maar even in de eet-sferen te blijven. Een stuk bruidstaart is voor die kleintjes meestal wat teveel van het goede. Maak een mooie snoeptafel met lekkers voor de kinderen. En wat betreft snoepen kun je natuurlijk gaan voor alles wat veel suiker bevat maar denk ook aan gezonde snacks als frambozen, besjes, aardbeien en meer van deze gezonde alternatieven.

5. Fotospel

Bij het fotospel geef je de kinderen een aantal wegwerpcamera’s en een lijstje met opdrachten waarvan zij een foto moeten maken. Denk aan de jurk van de bruid, het boeket, de schoenen van de bruidegom, de oma van de bruid en ga zo maar door. Gegarandeerd succes en niet alleen geschikt als kinderspel. Ook de volwassen gasten vinden dit best leuk dus als je dan toch aan de gang bent. Maak ook wat foto-opdrachten voor de grote mensen. Naderhand ook leuk voor jou want jij krijgt allerlei leuke en spontane foto’s terug van op jouw dag.

6. Knutseltafel

In de speelhoek waar toch al kleurpotloden en papier liggen, kun je ook een knutseltafel maken. Laat de kinderen een mooie kaart maken voor het bruidspaar.

7. Springkussen of andere speeltoestellen

Een springkussen doet het al generaties goed. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je genoeg ruimte hebt op je locatie om het springkasteel op te zetten en op een afstand dat de ouders ook nog een oogje in het zeil kunnen houden. Informeer er naar bij je trouwlocatie. Zij hebben meestal contacten met leveranciers van dit soort spullen en kunnen meedenken over eventueel andere alternatieven.

8. Verkleedkist

Verkleden vinden bijna alle kinderen leuk. Verzamel een kist, mand of doos vol met kleding, schoenen en accessoires en de kinderen zijn uren zoet. Als je het dan ook nog combineert met het fotospel krijg je gegarandeerd leuke plaatjes.

Kinderen kleuren bruiloft

9. Loungehoek

Een loungehoek of hangplek is geschikt voor de wat oudere kinderen. Zij zijn te oud om nog te knutselen met de kleintjes maar hebben vaak wel behoefte aan een plek waar ze zich kunnen terugtrekken en ‘chillen’. Belangrijkste ingrediënt voor zo’n hoek: WIFI. Zorg voor wat lekkere kussens, wat kleden of eventueel een oude bank en je hoort of ziet ze de hele dag niet meer.

10. Schakel een nanny in

Ja, het klinkt best decadent maar hoeft niet duur te zijn. Je hebt uiteraard speciale bedrijven waarbij je een nanny kunt inhuren. Deze persoon entertaint dan de hele dag de kinderen met activiteiten. Maar denk ook eens aan een oppasmeisje of twee. Zij kennen in veel gevallen de kinderen al of wonen in de buurt en zijn een stuk goedkoper dan een professionele nanny.

11. Filmhoek

Ten slotte is een filmhoek ook altijd een goed idee. Bij voorkeur in een aparte ruimte zodat de kinderen geen last van het rumoer van de zaal en ze zich lekker kunnen terugtrekken met een goede film. Misschien niet het meest geschikt voor de allerkleinste maar zeker de wat oudere kinderen zullen zo’n filmhoek kunnen waarderen. Maak het helemaal af met een spelcomputer en je zult altijd weten waar je de kinderen kunt vinden.

Milestone Movie legt het vast

En denk je nu, dat is ook jammer want dan zijn onze kinderen zo zoet dat het net lijkt of ze er niet zijn. Introduceer Joyce van Milestone Movie. Want ja, ook dit soort momenten leg ik vast op jullie trouwdag. Kinderen zijn onvoorspelbaar en dat zorgt altijd voor de meest spontane shots. Of het nu een grote nies is tijdens een fotomoment, vrolijk spelend aan de speeltafel of dansend op de dansvloer. Die momentjes die jij misschien mist op die dag heb ik gevangen op beeld zodat jij daar later weer van kunt genieten.

Wil je meer weten over een video van je bruiloft? Of heb je andere vragen? Neem dan zeker contact met mij op. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.