Alternatieve manieren om je gasten uit te nodigen voor je bruiloft

Een toch wel erg belangrijk onderdeel van je bruiloft is het uitnodigen van je gasten. In eerste instantie denk je dan natuurlijk als eerste aan het sturen van een traditionele kaart.

Zie je jezelf al staan bij de drukker, bladerend door een dik boek met voorbeelden van designs en soorten papier? Ikzelf word al moe van de gedachte om me door al die mogelijkheden heen  te worstelen. Hetzelfde geldt voor de talloze kaartensites die je online vindt. Ik krijg al keuzestress als ik eraan denk.

Wist je dat er hele leuke alternatieve manieren zijn om je gasten uit te nodigen? Ik heb de leukste alternatieve huwelijksuitnodigingen voor je op een rijtje gezet in overzichtelijk lijstje. 

1. Ga voor een thema trouwkaart

De trouwkaart in het thema van je bruiloft is nog een redelijk veilige keuze want je verstuurt nog steeds een kaart maar vooral op het gebied van keuzestress gaat dit je echt helpen.

Heb je een vintage bruiloft, kies dan voor een vintage look papiersoort en kleuren. Of gebruik het themakleur van je bruiloft. Ook handig als je daar een dresscode aanplakt. Dan weten gasten direct wat je met bijvoorbeeld pastelkleuren bedoeld. (Ja, er zijn echt mensen die dit nog even moeten googelen).

2. Recycle je uitnodiging

Jij besteedt veel zorg aan het uitkiezen van mooie trouwkaarten maar bij veel gasten (uitgezonderd je ouders) beland deze mooie kaart uiteindelijk bij het oud papier. Ook een vorm van recycling natuurlijk maar hierbij een tip voor een nog veel betere en leukere manier om je uitnodiging te recyclen. Bied je gasten de mogelijkheid om alvast een gelukswens op bijvoorbeeld op de achterkant van je trouwkaart te schrijven. Geen gedoe meer op jullie trouwdag zelf met het vullen van een gastenboek. Verzamel gewoon de kaarten en bundel ze in een mooi album.

Over originele vormen van een gastenboek gesproken. Lees ook zeker even mijn blog “6 tips voor het maken van een origineel gastenboek

3. Gebruiksvoorwerp als uitnodiging

Een gebruiksvoorwerp zul je denken? Wat dacht je van een mooi zakdoekje met een geborduurde boodschap? Misschien niet geschikt voor alle bruidsgasten want het is natuurlijk wat prijzig maar zeker voor je dierbaren een mooi aandenken aan je speciale dag. Zo’n zakdoekje is overigens ook een uitstekend idee voor een huwelijksbedankje.

Deze en andere ideeën voor originele huwelijksbedankjes lees je terug in mijn blog: “De leukste huwelijksbedankjes voor je dierbaren

4. Budgetvriendelijke uitnodiging

Een budgetvriendelijke manier om je gasten uit te nodigen is via een digitale uitnodiging. Dit is ook een zeer geschikt middel om bijvoorbeeld te gebruiken om je save the date te versturen. Je kunt je uitnodiging natuurlijk gewoon versturen via een e-mail maar je hebt speciale mailprogramma’s zoals Mailchimp om je uitnodiging wat op te pimpen met afbeeldingen, video’s en links naar bijvoorbeeld een routeplanner of je de site van je huwelijkslocatie.

5. Zeg het met een video

Ja, je zat er natuurlijk al op te wachten. Als videograaf ben ik natuurlijk helemaal voor een video-uitnodiging. Dit kan vlogstyle, jij samen met je lief, mobiele telefoon in de aanslag en opnemen maar.

Je kan het natuurlijk ook wat professioneler aanpakken met een ware trailer gemaakt door een videograaf. Denk Hollywood, romantische komedie of zelfs een vleugje melodrama.

Uiteraard kan Milestone Movie je helpen bij het maken van zo’n originele uitnodiging. Neem dus snel contact met me op en dan maken we samen een plan hoe we een supergave video kunnen maken om jullie liefde te vieren en jullie gasten uit te nodigen.

Verloofd koppel