Hoe overleef ik een bruiloft in de hitte?

Een van de weinige dingen die je in de hand hebt bij een bruiloft is het weer

En laat dit nou net één van de dingen zijn waarover bruidsparen zich het meest druk maken. Een goed voorbereiding is dus alles zodat jij zonder zorgen van je mooie dag kunt genieten. Zo is elk bruidspaar wel bezig met het treffen van een slecht-weer voorziening maar wat als het te mooi weer is?

Ervaringsdeskundige

Ik spreek uit ervaring. Ik trouwde zelf op 5 juni 2015. Een dag waarop het in het mooie Zeeuws-Vlaanderen de temperaturen opliepen tot boven de 30 graden. Het was zo warm dat gasten tissues gebruikten om hun zweetdruppels weg te deppen in plaats van tranen. (die verdampten direct door de warmte). Het keyboard van de toetsenist bezweek onder de warmte zodat het laatste nummer van de ceremonie hij voor de show heeft staan spelen en ook onze videograaf’s camera kreeg last van de warmte. Kortom: het was extreem warm die dag.

7 tips om het hoofd koel te houden

Zoals ieder bruidspaar waren mijn aanstaande en ik vooral bezig met het scenario “Wat als het regent?” en met het scenario “Wat als het te warm is?” hadden we niet echt rekening gehouden. Met wat improvisatietrucs hebben we er het beste van gemaakt maar ik zou willen dat ik deze tips van te voren had gekend.

1. Zorg voor voldoende drinken

Als je trouwt op een hete dag zorg er dan voor dat er altijd voldoende te drinken is voor jezelf en je gasten. Vraag aan je ceremoniemeester(s) om vooral te letten op de oudere mensen, de zwangere dames en de kindjes. Water met een schijfje citroen of wat blaadjes munt zien er al gauw heel feestelijk uit.

2. Creëer schaduwplekken

Tijdens onze ceremonie zaten wij als bruidspaar lekker in de schaduw maar onze gasten smolten letterlijk weg in de brandende zon. Wat parasolletjes hier en daar zorgden er gelukkig voor dat de ouderen en de zwangere dames in de schaduw konden zitten, maar achteraf gezien hadden dat er best meer mogen zijn.

3. Zorg voor een auto met airco

De meest prachtige trouwauto’s zijn er te huren of te lenen voor jouw speciale dag. Maar zeker in de wat oudere auto’s is airco geen vanzelfsprekendheid. Probeer je autoritjes in zulke auto’s daarom kort te houden of zorg dat je iets van verkoeling hebt. Een auto met airco is natuurlijk altijd het fijnst.

4. Denk ook aan zonnebrandcrème

Ook zoiets wat je snel vergeet. Laat je ceremoniemeester zonnebrandcrème bijhouden die je makkelijk aanbrengt en snel intrekt. En het belangrijkste niet vlekt op kleding. Verschillende merken hebben speciale verstuivers die zo intrekken en niet vlekken op je kleding. Ikzelf gebruik heel graag de producten van Coola

5. Bruidskleding

Heb jij zo’n prachtige prinsessenjurk? Bij een hete zomerdag kan die al gauw zwaar aanvoelen. Kies daarom voor een lichte stof zoals chiffon. Ook talkpoeder tussen je benen helpt om de transpiratie op te vangen. Voor de bruidegom kan het een idee zijn om een extra overhemd mee te nemen.

6. Doe het rustig aan

Ook niet onbelangrijk. Doe het rustig aan! Een heel strak schema is nooit relaxed op je trouwdag maar bij extreme temperaturen zit je daar helemaal niet op te wachten. Plan je dagschema dus ruim zodat je niet hoeft te haasten en vliegen.

7. Zoek een videograaf die het hoofd koel houdt

Gevonden! Milestone Movie maakt prachtige bruidsfilm onder alle omstandigheden. Regen, wind, hitte of kou? Wil je meer weten? Neem dan snel contact met me op om te checken of ik nog beschikbaar ben op jouw speciale dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.