De 4 populairste dresscodes voor op je bruiloft

Help! Welke dresscode kies ik voor mijn bruiloft?

Of je hebt zojuist mijn blog over wel of geen dresscode op je bruiloft gelezen en je bent overtuigd van het nut van een goede dresscode. Of je bent al lang overtuigd dat je een dresscode wilt hebben maar je weet niet waar te beginnen?

Geen nood! Lees in deze blog de 4 meest voorkomende dresscode op een bruiloft

Black Tie

Klassiek, chic en stijlvol. Bij een dresscode Black Tie dragen de mannen een blauwe of zwarte smoking met lakschoenen. De vrouwen dragen een lange jurk (tot over de knie) met hakken.

Met deze dresscode zit je eigenlijk altijd wel goed. Echter hangt er voor gasten wel een prijskaartje aan. Niet iedereen heeft namelijk standaard een smoking of galajurk in z’n kast hangen.

dresscode bruiloft

White Tie

Nog strenger dan Black Tie is White Tie. De mannen moeten in rokkostuum met lakleren schoenen. Een hoed is optioneel maar draag je een hoed dan moet ie wel hoog zijn.

Dames zijn verplicht om een lange jurk te dragen met hakken en handschoenen tot aan de elleboog. Mooie sieraden zijn ook een must zolang ze niet te opzichtig zijn.

En ook niet onbelangrijk. Een horloge is ten strengste verboden. De tijd is namelijk niet van belang en je wilt je gastheer of vrouw niet beledigen door op de klok te kijken.

Cocktail

De naam zegt het al. Bij dresscode cocktail mogen de dames een cocktailjurk aan. Uiteraard weer met hakken. Een chique broekpak of mantelpakje kan ook bij deze dresscode. Je maakt je outfit af met een mooie clutch en sieraden.

De mannen dragen bij deze dresscode een simpel, donker pak. Less is more geldt hier voor de mannen.

Tenue de Ville of casual chic

Eentje die je steeds vaker ziet terugkomen is tenue de ville of casual chic. Bij casual chic gaat het erom dat de kleding goed draagbaar is maar wel met een feestelijk detail.

De dames kunnen gaan voor een mooie jurkje en de heren voor een katoenen broek met een mooi overhemd. Laat de spijkerbroek wel in de kast liggen. Dat is net iets te casual voor deze dresscode.

dress code bruiloft

Is dat alles?

Nee, in dit rijtje de 4 meest voorkomende dresscodes die je tegenkomt. Maar er zijn nog veel meer dresscodes te bedenken. Wat dacht je van Boho chic, Summer Chic, Rockabilly of kies een accentkleur zoals groen.

En natuurlijk wil je dat al deze pracht wordt vastgelegd tijdens jullie bijzondere dag. Wat is er dan mooier dan dit te laten vastleggen in een prachtige trouwvideo van Milestone Movie. Bekijk op de rest van mijn site alles over bruidsfilms, tarieven of neem direct contact met mij op.

dresscode bruiloft

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.