Waarom elke ceremoniemeester een standbeeld verdient

De ceremoniemeester is misschien wel een van de belangrijkste personen op jouw bruiloft

Met deze blog wil ik dan ook alle ceremoniemeesters in het zonnetje zetten want wees eerlijk, het is niet niks. Je bent een onmisbaar persoon in de bruiloft van je dierbaren en dat is een grote verantwoordelijkheid.

Lieve ceremoniemeester, namens alle bruidsparen dankjewel dat jullie…

…niet alleen tijdens de bruiloft er voor het bruidspaar zijn

Je taak als ceremoniemeester begint al vanaf het moment dat jij ‘Ja’ hebt gezegd tegen het bruidspaar. Dit is vaak al maanden voor de daadwerkelijke trouwdag en je bent dus ook nauw betrokken bij alle voorbereidingen

…het vrijgezellenfeest organiseren

Je bent eigenlijk twee feesten aan het organiseren. De bruiloft en daarnaast ook nog het vrijgezellenfeest. Jij mag een poging doen om een geschikte datum te vinden, het eens worden over een budget, een activiteit die iedereen aanspreekt. Kortom: een grote organisatie

…het draaiboek bijhouden

Jouw houvast deze dag is het draaiboek. Maar dit draaiboek kan soms wel 20 keer wijzigen voordat deze definitief is. En ook dan is het nog vaak improviseren want hoe dikwijls komt een planning exact uit.

…de contactpersoon zijn voor alle leveranciers en gasten

Als je niet druk bent met de planning bij te houden, ben je wel bezig met vragen van gasten of leveranciers. “Waar moet de taart komen te staan?”, “Hoe laat start het eten?”, “Waar mag ik mijn auto parkeren?” en ga zo maar door.

…de firewall zijn

Toneelstukjes, sketches, speeches. Sommige bruidsparen zijn heel duidelijk in wat ze wel en niet willen. En dan heb jij de taak als ceremoniemeester dit goed te vertalen richting de gasten. Want hoe zeg je vriendelijk tegen die lieve tante dat het bruidspaar echt niet op het boodschappenspel zitten te wachten zonder dat ze zich heel erg gekwetst voelt.

…het gastenboek laten vullen

Het bruidspaar heeft z’n uiterste best gedaan om een mooi gastenboek te regelen. Of het nu een traditioneel boek is waar iedereen wat in kan schrijven, een Photo Booth of iets anders. Het is wel zo leuk dat deze goed gevuld is aan het einde van de dag. Als ceremoniemeester zorg jij ervoor dat iedereen iets leuks achterlaat voor het bruidspaar.

…de cadeau’s bijhouden

Nog zo’n belangrijke taak. Het bruidspaar krijgt tal van enveloppes, cadeau’s en andere verrassingen. Ook hierbij zorg jij ervoor dat dit op een veilige plek wordt bewaard en dat het bruidspaar nog goed weet welk cadeau ze van wie hebben gekregen.

…keihard werken op deze feestelijke dag

Kortom: dankjewel dat jullie keihard willen werken op deze feestdag. Jullie verdienen allemaal een standbeeld of toch op z’n minst een mooi cadeau van het bruidspaar. Jullie zijn echt onmisbaar.

Net zo onmisbaar als een ceremoniemeester? Een videograaf

Beetje flauw misschien maar er zit een kern van waarheid in. Ook een videograaf mag op jouw mooie dag niet ontbreken. Als je ceremoniemeester druk is met alles regelen zorgt de videograaf ervoor dat de hele dag prachtig wordt vastgelegd op beeld en je een levensechte herinnering geeft die je hele leven lang bij je blijft. Milestone Movie heeft verschillende pakketten zodat voor elk budget een trouwfilm binnen handbereik is. Kijk dus snel verder naar mijn pakketten of neem contact met me op voor meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.