8 onmisbare kledingtips voor een foto- of videoshoot

Nee, niet weer die jeans met een wit shirt!

In zeer zeldzame gevallen was het best leuk zo’n wit shirt met een blauwe jeans maar de laatste tijd lijkt het wel een standaard uniform bij een foto- of video shoot. Dan wordt het al snel saai of zelfs een beetje fout.

Maar wat trek je dan wel aan?

Lees hier 8 onmisbare kledingtips voor een foto- of videoshoot. Want wat je aantrekt heeft stiekem best veel invloed op het eindresultaat. Het is dus zeker even de moeite waard om hier stil bij te staan.

1. Trek iets aan waar jij je goed in voelt

Het allerbelangrijkste advies wat ik je kan geven is dat je iets draagt waar jij jezelf prettig in voelt. Als jij je goed voelt in je outfit straal je dat ook uit en dat zien we graag terug op foto en video.

2. Vermijd drukke prints

Een kekke print, tof logo of ruitjes leiden af van het onderwerp. Dat ben jijzelf! Daarnaast kan een drukke print een moiré effect geven op video waardoor de print bijna tot leven lijkt te komen. Het kan een grappige ‘special effect’ zijn maar is in de meeste gevallen niet de bedoeling.

3. Zachte kleuren

Kies voor zachte kleuren in je outfit. Primaire kleuren als felrood, gifgroen en strakblauw komen minder goed over op camera. Rustige tinten, pastelkleuren, donkere kleuren, natuurtinten of blauwtinten werken het beste op beeld.

kledingtips

4. Less is More

Ook bij foto en video geldt ‘Less is More’. Teveel van alles leidt af en zorgt voor een onrustig beeld. Dat geldt niet alleen voor de kleding maar denk ook aan accessoires en sieraden.

5. Schoon en kreukvrij

Het is misschien een open deur maar zorg ervoor dat je kleding schoon en kreukvrij is. Zeker met de speling van het licht kunnen vlekken of kreuken in de kleding al gauw groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

6. Tijdloos

Uiteraard kun je kiezen voor de laatste trends maar ik geef de voorkeur aan een outfit die wat meer tijdloos is. Een goede jeans, een mooie top of blouse doen het altijd goed. Zo zorg je ervoor dat ook jaren later je blijft genieten van je foto of video zonder dat je je hoeft te verbazen over de kledingstijl uit die tijd.

7. Mix & Match Samen

Samen met anderen op de video? Probeer je outfits dan wat op elkaar af te stemmen. En dan heb ik het dus niet over de blauwe jeans en wit shirt, of volledig in het wit of in het zwart. Nee, mix & match met een bepaalde kleur bijvoorbeeld blauw en grijs, groen en wit, zwart en grijs.

8. Make up

Draag jij nooit make up? Dan adviseer ik je om ook bij opnames voor een video of fotoshoot naturel te blijven. Gebruik je wel make up? Dan kun je je make up gewoon aanbrengen zoals je dat gewend bent. Vermijd wel vette foundations en crèmes omdat dit kan zorgen voor een glimmende huid op de camera. Een beetje (transparante) poeder doet overigens wonderen voor een glimmende huid.

Heb je al deze tips ter harte genomen en ben je klaar voor een prachtige videoshoot? Of het nu een bruiloft video is, newborn video of een lifestyle video bij Milestone Movie ben je aan het goede adres. Neem een kijkje in mijn portfolio of bekijk de tarieven voor mijn verschillende video’s.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.