6 tips voor een origineel gastenboek op jouw bruiloft

Niet erg origineel maar toch niet weg te denken op jouw trouwdag. Een gastenboek.

Een gastenboek is stiekem toch erg waardevol als naslagwerk en gelukkig heb je allerlei originele manieren om zo’n gastenboek weer helemaal van nu te maken.

Hieronder een aantal leuke en handige tips om dat te doen:

  1. Laat je gasten een vraag beantwoorden

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik heb soms geen inspiratie en kom in een gastenboek niet veel verder dan veel geluk en liefde.
Help je gasten een eindje op weg door ze een vraag of meerdere vragen te laten beantwoorden. Denk aan :

  • Wat is jouw gouden tip voor het bruidspaar?
  • Voorspel de toekomst? Hoe zie je het bruidspaar over 5 jaar?
  • Wat moet het bruidspaar niet vergeten?
  1. Laat je gastenboek van te voren al maken

Een tip die ik zelf tegenkwam op een bruiloft. Laat je ceremoniemeester van te voren al een leuk stukje opvragen bij de gasten die verwerkt kunnen worden in het gastenboek. Zo heb je als gast langer de tijd om na te denken over wat je het bruidspaar wilt wensen. Ook bij deze variant kun je de gasten al wat op weg helpen door vragen te laten beantwoorden.

polaroid-gastenboek bruiloft

  1. Kies voor een foto-gastenboek

Of je nu kiest voor een photobooth of een ‘old school’ polaroid camera. Een gastenboek met foto’s is altijd een goed idee. Je hebt zo van iedere gast een leuke of gekke foto. Een plakboek en plakstift erbij en je hebt in een mum van tijd een gevuld boek.

Wil je je foto’s nog wat pimpen? Zorg dan dat je een mooie backdrop ofwel achtergrond hebt. Ook kun je de gasten zich laten uitleven met grappige props en attributen. Zo’n photobooth scoort ook erg qua op entertainment-gehalte. Wil je meer tips voor het leuk aankleden van je photobooth? Kijk dan zeker even op mijn blog:

  1. Ga voor een originele variant

Naast een standaardboek kun je natuurlijk ook kiezen voor een originele variant. Zo heb je wensboompjes waarbij je gasten een kaartje in een echt boompje kunnen hangen. Een gastenboekje met verschillende steentjes waarop mensen een bericht kunnen achterlaten.

En wat een van mijn bruidsparen had bedacht was een gastenbankje. Een houten tuinbank waar iedere gast een kort berichtje op kon schrijven. Gebruik dan wel watervaste stift.

  1. Verjaardagskalender

Nog zo’n originele vorm van een gastenboek is een verjaardagskalender. Gasten hoeven enkel hun naam achter te laten bij hun verjaardag en jij weet vanaf dat moment precies wanneer iedereen jarig is.

Je kunt hiervoor uiteraard een standaard verjaardagskalender gebruiken maar Greet van Focuss Fotostudio heeft voor haar bruidsparen een mooie verjaardagskalender waar later de trouwfoto’s aan worden toegevoegd. Wil je hier meer over weten? Ga dan snel naar Greet’s website.

verjaardagskalender gastenboek bruiloft

  1. Een video-gastenboek

Een absolute topper is een video-gastenboek. Met korte filmpjes kunnen gasten hun wens voor het bruidspaar achterlaten. En dat is waardevoller dan je misschien nu denkt. Hoe leuk is het om over 5, 10 of 20 jaar te kijken naar bewegend beeld. En niet alleen zie je deze mensen, je kunt ze horen en het is bijna net alsof die persoon weer voor je staat. Niet alleen leuk en grappig om later te zien hoe mensen zijn veranderd (of helemaal niet). Of wat dacht je van mensen die er misschien later niet meer zijn. Hoe mooi is het dan dat je ze weer even terug kunt zien op zo’n mooie en liefdevolle dag?

Je kunt zo’n video-gastenboek natuurlijk zelf maken met wat camera’s maar bij mij kun je zo’n video-gastenboek ook gewoon huren. Een prachtige videozuil waar gasten hun boodschap kunnen achterlaten en die je achteraf kant en klaar krijgt aangeleverd.

Meer weten? Neem contact met op via het contactformulier en ik stuur je alle informatie toe.