5 originele mijlpalen die je moet vastleggen het eerste jaar met je baby

Er zijn van die mijlpalen die je vast wilt leggen in het eerste jaar van je baby. Het eerste lachje, de eerste keer in bad, het eerste tandje. Er zijn zelfs handige hulpmiddelen als Milestone Photo Cards die je op een hele eenvoudige manier helpen bij het vastleggen van deze momenten.

In deze lijst een overzicht van de momenten die misschien wat minder vanzelfsprekend zijn maar ook heel waardevol zijn om vast te leggen. Het zijn van die dingen die je snel vergeet en waar je achteraf van zou willen dat je ze had vastgelegd. Uiteraard kun je zelf de keuze maken of je dit op foto vastlegt of via korte video’s, of beide.

1. Mama en Papa

Honderden foto’s en filmpjes heb je van je kleine spruit maar wie staat er vaak niet op? Precies, jijzelf. Natuurlijk in de eerste weken sta je af en toe nog eens op een verdwaald kiekje maar meestal ben jij degene die de foto of video maakt. Vergeet daarom ook niet om af en toe een ander foto’s of filmpjes te laten maken en dan niet alleen van de kleine maar ook van jou als mama of als papa. Die onbewaakte momenten van jouw reactie op je kleine zijn niet alleen een mooie herinnering voor jouzelf maar ook voor je kindje later. Die trotse blik van papa bij de eerste stapjes of dat onderonsje samen met mama zijn onbetaalbaar.

2. Close ups

Je baby groeit met de dag en ook die kleine voetjes, teentjes, handjes en vingers groeien mee. Neem af en toe een close up van die kleine schattige voetjes of handjes maar vergeet ook niet de oortjes, neusje of oogjes. Het zijn kleine details met een grote waarde.

3. Omgeving

Naast close ups is het ook een aanrader om juist een foto te maken waarop je lieveling maar een klein onderdeel is van de volledige foto. Vergeet niet je omgeving vast te leggen en denk dan met name aan je woonkamer, de babykamer of je tuin. Hoe leuk is het niet om jaren later terug te kijken hoe je er toen bij zat. Wie weet verhuis je nog in de komende jaren of kijk je over 10 of 20 jaar vol verbazing naar hoe primitief je woonkamer was. Hoezo hadden we toen geen robotschoonmaakster?

4. Verdriet

Misschien niet het eerste wat in je opkomt als je kindje hartverscheurend aan het huilen is maar ook dit hoort er bij. En nu hoef je natuurlijk niet dit moment met de hele wereld te delen. Voor je persoonlijke verzameling is dit er eentje die niet mag ontbreken.

5. Speelgoed

In een korte tijd verzamel je zo veel speelgoed. Knuffels, poppen, auto’s, boekjes. Kies de favorieten van dat moment en leg ze vast. Je vergeet namelijk snel wat het eerst speeltje was waar je kleintje naar omkeek, of het boek wat je telkens opnieuw moest voorlezen.

Milestone Movie Newborn

Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontbreekt het je aan de tijd om hier werk van te maken? Maar wil je deze herinneringen wel voor later? Denk dan eens aan een newborn video van Milestone Movie. In 2 uur tijd zorg ik namelijk dat bovenstaande en nog veel meer momenten worden vastgelegd in een sprekende clip van 2 a 3 minuten. Neem contact met me op voor beschikbaarheid of check alvast mijn portfolio voor voorbeelden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.