1 simpele regel die je moet volgen bij het plannen van je bruiloft

Je bent ten huwelijk gevraagd, je hebt Ja gezegd en vervolgens gaat er een volledig nieuwe wereld voor je open. De wereld van het trouwen. En nee, het is niet allemaal rozengeur en zonneschijn. Het is een overweldigende wereld met etiquette, tradities, trends, anti-trends, goedbedoelde adviezen en vooral het begin van heel veel keuzes maken.

Volg je hart, want dat klopt

Okay, ik weet het. Een beetje een cheesy titel maar het is wel echt waar. Volg je hart! En dan zijn al die keuzes ineens niet zo moeilijk meer.

Want vergeet niet, de belangrijkste keuze heb je namelijk al lang gemaakt. Je hebt namelijk besloten om ‘Ja’ te zeggen tegen de persoon waar jij het meeste van houdt. Je hebt de keuze gemaakt om voor de rest van je leven bij iemand te blijven en je vanaf nu man of vrouw van te laten noemen.

En hoe heb je die keuze gemaakt?

Precies, door je hart te laten spreken. Je gaat niet bij een huwelijksaanzoek de plussen en de minnen tegen elkaar afwegen. Je laat je gevoel spreken en dat is een hele duidelijke Ja (of nee, dat kan natuurlijk ook). Wat ik bedoel te zeggen is dat wanneer je het allemaal even niet meer weet omdat er zoveel op je afkomt. Ga weer even terug naar jezelf en jullie samen en wat jullie belangrijk vinden.

Keuzes, keuzes, keuzes

Er zijn namelijk nogal wat keuzes te maken bij het plannen van een bruiloft. En ik ken zoveel bruidsparen die het in eerste instantie ‘klein’ wilden houden. Maar ook voor een kleine bruiloft valt er nog heel wat te regelen. Denk maar aan:

  • Gastenlijst
  • Locatie
  • Fotograaf
  • Videograaf
  • Budget
  • En ga zo maar door

Luister naar je gevoel

Voor alle keuzes die je moet maken is het belangrijk om naar je gevoel te blijven luisteren. Bij de gastenlijst zijn er allerlei ongeschreven regels die je in de war kunnen brengen. Mensen die je niet voor het hoofd wilt stoten en ga zo maar door. Onthoud dat het jullie dag is en dat jullie mogen bepalen welke mensen je bij dit belangrijke moment in je leven wilt. En vroeg of laat draait iedereen bij want niemand wil het bruidspaar dwingen tot keuzes waar ze niet achter staan.

Maar ook voor leveranciers geldt: luister naar je gevoel. De locatie kan nog zo prachtig zijn. Heb jij niet de juiste klik met de eigenaar doe het dan niet. Of een fotograaf of videograaf. Iemand kan nog zoveel awards hebben gewonnen met hun foto of video. Als jij je niet op je gemak voelt bij deze mensen dan wordt het hem niet.

Neem de tijd voor de je planning

Neem daarom voldoende tijd om je bruiloft te plannen. Ga met verschillende leveranciers om tafel en kijk wie en wat het beste bij je past. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een videograaf. Ik ga dolgraag met jullie vrijblijvend in gesprek. We spreken af in een gezellige horecazaak of ik kom bij jullie thuis zodat jullie mij echt goed kunnen leren kennen en jullie een goede beslissing kunnen maken of ik bij jullie en jullie bruiloft pas.

Vrijblijvend gesprek?

Lijkt het je wat om eens met mij van gedachten te wisselen over jullie bruiloft en hoe een videograaf daar in past? Neem dan snel contact met me op en we spreken gezellig wat met elkaar af. No strings attached.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.